ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

27/03/2008

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ…

Μη κυβερνητικές οργανώσεις, green peace, οικολογικές οργανώσεις, το χαμόγελο του παιδιού, unisef, και δεν ξέρω ακόμα πόσες οργανώσεις: αντιμάχονται, αγωνίζονται, προστατεύουν, βοηθούν, κλπ.

Έχουμε λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, κάποιους που χρειάζονται βοήθεια, κάποιους που υφίστανται αποτρέψιμες συνέπειες από τη λειτουργία αυτού του κόσμου, όπως λειτουργεί, και έτσι βρίσκουν πεδίο εφαρμογής όλες οι προσπάθειες όπως παραπάνω τις ορίζουν οι ηχηροί τίτλοι των διαφόρων οργανώσεων.

Λογικό όμως θάτανε να αναζητήσει ο σκεπτόμενος άνθρωπος, τον αυτουργό των ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, που προσπαθούν να αποτρέψουν οι παραπάνω οργανώσεις. Αν λοιπόν αναζητήσει κανείς την πηγή του κακού, σχεδόν μόνιμα την ανακαλύπτει στις έντονα αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, στις οργανωμένες δομές αυτού του κόσμου, όπως οι κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών κλπ.

Από την άλλη μεριά, καλό θάτανε να αναζητήσουμε, τους διαφόρους προστάτες των ανωτέρω αγαθών, να δούμε ποιοί είναι οι φιλέσπλαχνοι, πονόψυχοι κλπ, λειτουργούν και αναλώνονται υπέρ των αγαθών και αξιών που κινδυνεύουν. Συνήθως λοιπόν ψάχνοντας βρίσκουμε σαν ηγέτιδες δυνάμεις σαν μοχλούς πίεσης κατά της αδικίας ανθρώπους που αποτελούν δομές της κυβερνητικής μηχανής με την ευρύτερη έννοια, σε κάθε περίπτωση.

Βλέπουμε επι  παραδείγματι την unisef να κατοικοεδρεύει στην Ελβετία. Εκεί συλλέγει όσα συλλέξει, έχει τους μηχανισμούς της, προφανώς πανάκριβους, και διαμοιράζει το ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ (εάν ξεμείνει κάτι) όπου και όπως κρίνει… Μην απορείτε που δεν σώθηκε ακόμα η Αφρική, πριν απο αυτήν σωζονται τόσοι και τόσοι άλλοι (οι σωτήρες…).

Κάποτε έγινε μέγας ντόρος με την ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΩ. Αφού φόρεσε τις γουνίτσες της, αυτή και η συντροφιά της, ψυχοπόνεσε τις φώκιες και τόριξε στην οικολογία, ζητώντας από τη συμπεθέρα μου στην Άνω Ραχούλα να μη φορά πιά γούνα φώκιας (μήπως και φόρεσε και ποτέ της;) και το σπουδαιότερο: ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!

Έσπευσε η εκκλησία να συνδράμει στα καμμένα της Πελοπονήσου. Πως; Μα ζητώντας από τη μεροκαματιάρα εξαδέρφη μου να δόσει δια της εκκλησίας ότι μπορεί! Πόσο μέρος όμως της Πεντέλης έχει αναδασώσει η εκκλησία, που είναι δικό της, και πόσο έχει ξεπουλήσει για οικόπεδα;

Έσπευσαν οι Τράπεζες να εισπράξουν προκαταβολικά τον οβολό του κοσμάκη, (σεισμοί Πεντέλης, Τσουνάμι, καμμένα Πελλοπονήσου κλπ). Για προσπαθήσετε να δισπιστώσετε, οι πληρώσαντες, πόσους ευτυχείς αποδέκτες της βοήθειας θα βρείτε…

Είναι γνωστή η φράση «κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα». Σκέφτομαι μωρέ πατριώτες, εγώ την πίσσα την έχω εξασφαλισμένη… Ας κάνω ακόμα μιαν αμαρτία έστω και αν σας την εξομολογούμαι: Σαν να μου φαίνεται πως τελικά πολλοί επώνυμοι κάνουνε μνημόσυνο με ξένα κόλυβα… Αλήθεια, για κοιτάξετε ποιός πληρώνει σε κάθε περίσταση: Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ! Σίγουρα οι Κρατικές δομές είναι εκείνες που είτε καταστρέφουν το περιβάλλον με καταστροφικές επενδύσεις (Π.χ. Πυρηνικά, ρυπογόνα εργοστάσια κλπ), είτε με ελλειπή προστασία (π.χ. πυρκαγιές), Έρχονται μετά οι ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ των κρατικών δομών, και ηγούνται κινήσεων, μεταξύ των θυμάτων, για να αποκατασταθούν τα θύματα ! Τελικά εκείνο που είναι διαπιστωμένο είναι πως τα θύματα συνεχώς αυξάνονται και θα αυξάνονται ! Το άσχημο είναι πως τσιμπάμε βρε πατριώτες και ταϊζομε και ένα σωρό μη Κυβερνητικές οργανώσεις! Αλήθεια, αφού έτσι κι΄αλλοιώς κάθε 4 χρόνια ψηφίζουμε, αν δεν μας αρέσουν μερικά πράγματα, γιατί δεν τα καταψηφίζουμε; Και αν πάλι μας αρέσοουν γιατί δεν τα ζητούμε; Μας αρέσει ένα ογκολογικό Νοσοκομείο; Γιατί να μην το φτιάξει το Κράτος; Γιατί να βγαίνει ο τάδε επώνυμος να κάνει έρανο να το φτιάξουμε; Δεν δίδω τους φόρους μου κάθε μέρα στο Κράτος; Δεν μου παίρνει με το ζόρι όσα αποφασίσει; Πρέπει μωρέ πατριώτες να μου πάρει κιάλλα με το σιργούλιο (για τα καημένα τα παιδάκια ! );

Δεν κατέχω μωρέ χωργιανοί, μα σαν να μου φαίνεται, πως εμείς, οι πολλοί, δεν είμαστε μόνο στην τσέπη φτωχοί. Ψυχανεμίζομαι κακομοίρηδες πως είμαστανε φτωχοί και στο μυαλό, και το χειρότερο είναι πως μασε πήρανε χαμπάρι οι ανοιχτομάτηδες…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: