ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

28/04/2008

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙ και η συμπεθέρα μου

«Σκέφτομαι υπολογιστή, να βάλω στο μιτάτο // να πέμπω με το ιντερνέτ, το γάλα των προβάτω»

Λέει μου ο γεις κι΄ ό άλλος: «γιάντα δε γράφεις ετουτονέ, γιάντα δε γράφεις εκειονέ, έτσε εγίνικε το τάδε πράμα τάδε που, εξέχασες να γράψεις τόνα, καλιάτονε να μην έγραφες το άλλο….»

Δεν έχετε καταλάβει μωρέ κοπέλια ειντάνε το Ιντερνέτ; Είναι καμπόσω λογιώ οι αθρώποι, απού αποφασίζουνε να παρουσιαστούνε στο διαδίκτυο:

-Πίσω από μιάν ιστοσελίδα που υπάρχει συμφέρον κεινενός εμπόρου, η σελίδα είναι ζωντανή για να δαφημίζει την παρμάτεια του… Μπορεί να πουλεί από διάφορα είδη μέχρι αθρώπους….

-Υπάρχουνε και άλλες σελίδες που είναι ίσα-ίσα σα τσοι ταμπέλες τω μαγαζώ: άλλες είναι λαμπερές και φινετσάτες, μιάς και το μαγαζί είναι γεμάτο ζωή, και άλλες είναι ξεχασμένες στο διαδίκτυο, μιάς και ο καταστηματάρχης εκατέβασε τα ρολλά…Δε θωρείτε πουθενά στσοι δρόμους γι στα μαγαζά νταμπέλες εκατό χρονώ, και σκέφτεστε: ¨Εεε το παντέρμο ετουτονέ το μαγαζί πως είτονε του καιρού ντου… Το κακό είναι πως στο Ιντερνέτ δε φαίνονται οι ..αράχνες στις ιστοσελιδες….

-Είναι και καμπόσες άλλες ιστοσελίδες, απού καμπόσοι θένε να μαζώξουνε μια μπατούλια σα τζ΄απατούς τωνε, να κάνουνε παρέα. Τα περισσότερα μπλογκς δεν είναι παρά τέθοιες σελιδες. Κοινά ενδιαφέροντα, κοινές απόψεις, φιλαράκια καινούργια μα και παλιά, που απλά καταγράφουν και δημοσιοποιούν τα εσώψυχά ντωνε, μέχρι να κατουμώσουνε και να ξεχαστούνε…

Εγω; Δεν κατέχω κιαολιάς σε ποιάν ομάδα είμαι. Γράφω και τα προσωπικά μου, γράφω και των χωργιανών μου, γράφω και για ζωντανούς μα και για αποθαμένους.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, το ιντερνέτ έχει μαζώξει τα πάντα: Από την παγκόσμια γνώση, μέχρι την παγκόσμια σαβούρα. Και όσο περνούν τα χρόνια, απλά γίνεται ένα πρώτης τάξης μαγαζί, μα και ένα εξαιρετικό παλιατζίδικο και ένας τεράστιος σκουπιδότοπος…. Και αυτά τα παραπάνω, όλα μαζί ανακατωμένα Καλό είναι το λοιπός να υπάρχουνε, και όποιος θέλει να βρίχνει ότι θέλει…Θωρείτε μωρέ πως είναι κακό να πάει κειανείς σε ένα παλιατζίδιο να καρκατουλεύει για καμμιά αντίκα; Γι΄είναι λάθος τως εκειονά απού καρκατουλεύουνε στσοι χωματερές να βρούνε πράμα να φάνε; Έχετε να τωσε δόσετε κεινα πιάτο φαί; Όι; Εεε, να μην τσοι κατηγορείτε σκειάς…

Ήλεγά σας αλλούπού, πως εμάζωνα, οντενείνουνε κοπέλι, τσοι παλιοεφημερίδες από τσ΄οψιγάδες, μιάς και δεν είχα να διαβάσω άλλο πράμα… Μα θα μου πεις πως εδά τα κοπέλια μας έχουνε πρόσβαση και στη σαβούρα του ιντερνέτ. Ε και; Εμείς απού διαβάζαμε μόνο τα «καθωσπρέπει βιβλία» λίγους μπανταξήδες εγβάλαμε; Οι σημερινοί μεγαλογκλέφτες και οι μεγαλοαπατενώνες μωρέ κοπέλια, από που τα πήρανε τα «πτυχία ντωνε; και τσοι γνώσεις τωνε;» Από πού διαβάσανε; Δεν είναι μωρέ το παντέρμο το μυαλό τ’ αθρώπου ίδιο με τη σκάφη τση μάνας μου, απού άμα θελα τση βάλεις καλό αλεύρι ήβγανε καλό ψωμί…. Αυτό το έρμο το μυαλό μπορεί να τ’ αχεροταίζεις και να βγείς άνθρωπος, μα και να το ταϊζεις με χρυσά κουτάλια και να βγείς βούι, απούλεγε και ο παππούς μου. Και να βγείς βούι καλάναι, μα έλα που πολλοί βγαίνουνε αθρωποφάγοι…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: