ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

09/05/2008

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Από τη θέση του απλού πολίτη παρακολουθώ τον, σκυλοκαυγά τον λέγαμε στο χωργιό μου, και το ξεμπρόστιασμα αλλήλων, των διαφόρων πολιτικών μας.

Φυσικά και δεν έχω γνώμη, αν είναι καλά ή κακά τα πυρνηνικά για παραγωγή ενέργειας. Εϊναι δεδομένο όμως πως:

Α. Η Ευρώπη, Ανατολική και Δυτική είναι γεμάτη με τέτοιους σταθμούς (καλούς; κακούς;).

Β. Έχουν πεθάνει στο Τσερνομπιλ, αρκετοί από μόλυνση με πυρηνικά.

Γ. Πέθαναν, πεθαίνουν και θα πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι καθημερινά, και ειδικά στην Κοζάνη, άνθρωποι από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας με σωματίδια και βέβαια με αναπνευστικά προβλήματα.

Δ. Θα αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι από τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (αύξηση του κόστους διαβίωσης), μα και από την επιταχυνόμενη μόλυνση του περιβάλλοντος, και τις βίαιες κλιματικές αλλαγές. Γι΄αυτά οι λαλίστατοι τι προτείνουν; ΑΝ οι πέντε θάνατοι την ημέρα γίνουν του χρόνου 10 τον επόμενο χρόνο 50 κλπ, αν αύριο ξεσπάσει μια θεομηνία  ή μια πυρκαγιά και πεθάνουν μερικές χιλιάδες και στην Ελλάδα, αυτό δεν το συζητούμε, θυμόμαστε όμως το επάρατο Τσέρνομπίλ… Για σκεφθείτε όμως: 1. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ! 2. ΦΙΤΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ. Ποιές οι συνέπειες; θα πούμε στους Αγγλους, Γαλλους, Ρώσους,  Αμερικανους να πεθάνουν από το κρύο,  να μη χρησιμοποιήσουν θερμικά καύσιμα, και να καίει μόνο η ΔΕΗ μας;

Ε. Έχουμε υποτίθεται, σαν Ευρώπη, μιά τεχνολογία και τεχνογνωσία για τα πυρηνικά. Γιατί πρέπει ο Σουφλιάς, ο Δήμας, το Πασοκ, ή ο αμετροεπής ΣΥΡΙΖΑ, να λύσουν ένα καθαρά τεχνικό και επιστημονικό πρόβλημα; Γιατί πρέπει ο Τσίπρας ή ο Δήμας και Σουφλιάς, να αποφασίσουν αν στην Ελλαδίτσα πρέπει να αυξηθούν οι θάνατοι από πυρηνικά, ή από αιωρούμενα σωματίδια, ή από διοξείδιο του άνθρακα, ή από έλλειψη τροφίμων λόγω βιοκαυσίμων κλπ;

Θα δεχόμουνα μιά πολιτική κίνηση που θα ζήταγε επιτέλους από την ηγεσία της Ευρώπης (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΑΣΗ, και όχι σαν ντηλερ των όποιων συμφερόντων των διαφόρων πολυεθνικών. Και αν δεν υπάρχει ακόμα Ευρωπαϊκή φωνή, νομίζω πως είναι καιρός να υπάρξει επι τέλους Ευρωπαϊκή θέση, δεσμευτική σε τέτοια μείζονος σημασίας θέματα. Οι πολιτικοί μας αλληλοκατηγορούνται πως λειτουργούν σαν πράκτορες των διαφόρων κεφαλαίων του εξωτερικού. Δεν μπορεί ο απλός άνθρωπος να γνωρίζει τις μύχιες σκέψεις των ηγητόρων του, αλλά και την «αλήθεια» που θα πρέπει να στηρίξει. Όταν οι αλήθειες του σήμερα είναι το ψέμα του χθες, και αντίστροφα, ανάλογα με τα οικονομικά και πολιτικά μικρο- και μεγαλοσυμφέροντα (π.χ. ΟΤΕ) των ωρυομένων, τότε είναι λογικό ο πολίτης να απαξιώνει και τους ηγέτες του, μα και το ίδιο το «δημοκρατικό» μοντέλο που λεκτικά και μόνον διαφέρει των μη δημοκρατικών… Ας μου πει ένας δημοκράτης που σέβεται και κατανοεί τη Δημοκρατία, σε ποιό ακριβώς σημείο της αυτή προβλέπει και δυσεκατομμυριούχους, μα και πεθαίνοντες από την πείνα (στα δημοκρατικά καθεστώτα…).

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: