ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

02/09/2008

ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΡΩΣΙΑ; Η ΟΡΤΙΝΑΝΤΣΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Filed under: Χωρίς κατηγορία — Λεοντάριον @ 7:10 μμ
Tags: , ,

Θα μπορούσε να το δει κανείς και διαφορετικά: ΗΠΑ χωρίς Ν Αμερική; Απλά, ένας κατακτητής της Ν Αμερικής μα και ένας κυρίαρχος της Ευρώπης. (Αλήθεια, τι ακριβώς ζήλεψε η Πολωνία της Αμερικής και θέλει να γίνει φερέφωνό της; Ίσως ότι ζήλεψε και η Κούβα της Ρωσίας και έγινε επί 50 χρόνια φερέφωνό της, μα και μια ρακένδυτη χώρα που δεν το άξιζε ο λαός της. Ίσως σκεφθεί κανείς πως η Πολωνία θάταν σε καλύτερη μοίρα αν είχε ενταχθεί στο Δυτικό παρά στον Ανατολικό κόσμο, κατά το τέλος του Β Παγκόσμιου Πόλεμου. Όμως τη μοιρασιά την κάνουνε δυό: ΗΠΑ και ΕΣΣΔ και ευθύνες έχουνε και οι δυό συνασπισμοί του ψυχρού πολέμου).

Η «Ενωμένη» (τρομαρα μας !) Ευρώπη θα μείνει για πολύ ακόμα διχασμένη, όσο δεν κατανοεί πως είναι αδύνατο να κάνει πολιτική, όντας παράλληλα υποτελής στις ΗΠΑ. Αλήθεια, την πείραξαν τόσο πολύ οι μονοήμερες…τρακατρούκες της ΡΩΣΙΑΣ στην Γεωργία και δεν έσταξε μύτη στο μπάχαλο των Βαλκανίων του 2000; Τότε οι βόμβες ήτανε καλές; Οι βόμβες κατά του ΙΡΑΚ είναι καλές, όταν τις ρίχνουν οι Αμερικάνοι ή και οι Τούρκοι στο Βόρειο Ιρακ, μα κακές όταν τις ρίχνουν οι Πέρσες (στον πόλεμο του Κόλπου;)

Θεωρούμε πως η κοντόθωρη πολιτκή των αφεντικών μας της Ευρώπης είναι ακατανόητη για τον απλό πολίτη. Όμως ίσως είναι πιά καιρός να αναθεωρήσει ο μέσος κάτοικος της Ευρώπης σοβαρά τις απόψεις του για κάποια θέματα, να δει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ δυο πράγματα: Πρώτον τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και δεύτερον τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ του.

Για τις ιδεολογίες, βλέπουμε πολύ καλά πως οι μόνοι που περνούν καλά θεραπεύοντας ας πούμε την κομουνιστική ιδεολογία, είναι οι διαχειριστές της κομμουνιστικής ιδέας δηλαδή τα διάφορα κοματικά όργανα που την υπηρετούν. Άλλωστε πουθενά στον κόσμο αυτή η ιδεολογία ούτε έδοσε ούτε και πρόκειται να δόσει στο μέλλον λύσεις. Όσον αφορά τις άλλες ιδεολογίες περισσότερο διαχειριστές της εξουσίας είναι παρά ότι άλλο.

Σκέφτομαι, βλέποντας από τη μια τις διάφορες τάσεις, πχ Δυτικόφιλοι, Ρωσόφιλοι, κλπ, και από την άλλη τη συζητούμενη πιθανότητα επίλυσης των Ελληνικών προβλημάτων με τη βοήθεια ενος νέου κόμματος, ή την εκ …ΣΥΡΙΖΑ σωτηρία μας κλπ, και αναρωτιέμαι:

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΔΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΑ, ΜΕ ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ; Μήπως είναι καιρός να δούμε την Ευρώπη όχι σαν εργαλείο των Αμερικανών ή των Ρώσων, ίσως σε λίγο και των Κινέζων, παρά σαν λαό με ένιαία παράδοση και απόψεις, θέσεις και πολιτική;

Βέβαια, πολλοί θα αναρωτηθούν: Μα βρε αδελφέ, αφού δεν πιστεύεις στα κόμματα και την εξ αυτών επίλυση των προβλημάτων, γιατί θάθελες να δεις ένα νέο κομμα; Είναι πολύ απλό: Οφείλουμε, αφού δεν υπάρχει ακόμα οικουμενικότητα στις απόψεις των ανθρώπων και η εκμετάλευση των λαών είναι δεδομένη, να αρχίσουμε επιτέλους να μιλούμε για μια «πατρίδα» την Ευρώπη, μα και να καταδεικνύουμε τους «Αμερικανόφιλους» Αγγλους, τους «Λατινοφιλους» Ισπανούς κλπ. Δεν είναι δυνατόν νάχουμε Ευρωπαίους με συμφέροντα εκτός Ευρώπης! Ας ορίσουμε επιτέλους τι είμαστε και τι όχι. Σαν τσιράκια της ΗΠΑ σίγουρα θα έχουμε εσαεί προβλήματα, σαν εξαρτημένα υποχείρια των διαφόρων συμφερόντων θα υποστούμε σε λίγο τις διχαστικές επιδράσεις από τα συμφέροντα των Ρώσων, των ΚΙνέζων και των όποιων άλλων βλέπουν το ας πούμε «εθνικο» συμφέρον τους, που μπορεί νάναι αντίθετο με τα στοιχειώδη συνφέροντα της Ευρώπης.

Μέσα σε αυτό το γίγνεσθαι, αλήθεια, τα Αμερικάνικα φερέφωνα Γκρουέφσκι, Σακασβίλι και λοιποί πράκτορες, πως είναι δυνατόν να φυτρώνουν και να αγνοούν πως ο γείτονας είναι δεδομένος και μάλιστα όχι δεδομένα κακός, ώστε Πολωνοί μου να τον σημαδεύουμε με πυραύλους ! Αλήθεια, ξεχάσαμε του πυραύλους 1960 στην Κούβα; Μήπως πρέπει να ενθαρύνουμε τον Τσάβες και τον Κάστρο να πράξουν ανάλογα;

Βιώνουμε μια εικόνα οικονομικής εξαθλίωσης με πρώτα θύματα τους φτωχότερους λαούς Ευρωπαϊκούς και μη, παίζοντας το παιχνίδι των εξοπλισμών, των εμπόρων όπλων. Τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να πολιτευτούμε σωστά, ελαττώνοντας τους εξοπλισμούς. Σήμερο, αντί να επιδιώξουμε ένα συνετισμό αυτών των εμπόρων, τρέχουμε να εξοπλισθούμε, στριμώχνοντας την «Αρκούδα !», αλλά πως; Μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τα δόντια του Αμερικάνικου αρπακτικού!

Αλήθεια αν η Ρωσία κάνει οικονομικό (πετρελαϊκό) πόλεμο στην Ευρώπη, ποιος θα ζημιωθεί; Οι Αμερικάνοι; ή μήπως θα ζημιωθούν και πάλιν οι ίδιοι που ζημιώθηκαν με το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ το 1967) καθώς και με τον αδικαιολόγητο πόλεμο τιμών του πετρελαίου των τελευταίων μηνών, που ένώ έβλαψε τα μέγιστα την Ευρώπη τελικά ωφέλησε τη Ρωσία και αρχίζει τελευταία να ωφελεί και την Αμερική;

Ας μην συζητήσουμε για τους άλλους γείτονες, τις μουσουλμανικές χώρες. Ποιά είναι η Ευρωπαϊκή πολιτική γι΄αυτές; Αυτά που υπαγορεύουν οι ΗΠΑ; Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουμε όλο και μεγαλύτερο τίμημα από την ιδια αυτή πολιτική, χωρίς ορατο τέλος χωρίς ελπίδα να επανέλθουμε στις έστω και προ εκατό χρόνων καλίτερες σχέσεις!

Φαίνεται πως ο Ευρωπαϊκός λαός υπάρχει μεν, είναι όμως ένας εσμός ανώριμων-ανοήτων, που δεν μπόρεσε ακόμα να αντιληφθεί πόσο άσχημα τον χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΗΠΑ.

Αγαπητοι φίλοι, έχουμε ακουστά για Αμερικανικό και Ρωσικό λαό. Ενώ υπάρχει Ευρωπαϊκός λαός, αρχίζω να αισθάνομαι σαν Έλληνας του μεσοπολέμου, που άλλοι ήσαν Γερμανόφιλοι, άλλοι Αγγλόφιλοι, άλλοι Γαλόφιλοι και πάει λέοντας. Ίσως είναι καιρός και ο Ευρωπαίος πολίτης να γίνει μόνον Ευρωπαίος, αν θέλει να αποφύγει τα δεινά του διχασμού και της ανυποληψίας εκ των ισχυρών της γής.

Αλήθεια, πως φαντάζεται η Ευρώπη πως μπορεί να αγνοεί και να κατηγορεί σαν πολεμοχαρή, ένα λαό ομόδοξο 300 εκατομμυρίων, τους Ρώσους, αν και σαν πολιτισμός είναι πολύ πλησιέστερος από εκείνον των Τούρκων, ας πούμε; Όσο πιο ψεύτικοι είναι οι κανόνες της Ενωσης της Ευρωπαϊκής συνένωσης, τόσο περισσότερο θα περιθωριοποιείται η Ευρώπη. Επιμέτρησαν οι Ευρωπαίοι τους πολέμους των Αμερικανών και των Ρώσων και βρήκαν τους μέν καλούς τους δε άλλους κακούς; Είμαστε κοντόθωροι και κουτοί τελικά;

Το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ευρώπης,  δηλαδή το θεωρούμενο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της, με την παγκοσμιοποίηση της παιδείας πολύ γρήγορα χάνεται σαν στρατηγικό της πλεονέκτημα. Πολύ σύντομα οι λαοί θα μας χρεώσουν την επιπολαιότητα αυτής της ανερμάτιστης συμπεριφοράς, όχι μόνον απέναντι στους διάφορους λαούς αλλά και στον ίδο τον εαυτό μας. Ποιά δηλαδή γνώμη θα σχηματίσει ο μέσος Σέρβος, Ιρακινός, για τη συνεισφορά των Ευρωπαίων στην παγκόσμια ειρήνη και ευημερία των λαών; Κατά τα άλλα θέλουμε να πλασσάρουμε τους εαυτούς μας σαν ανώτεροι, δίκαιοι, σωστοί, δημοκράτες κλπ, κλπ….

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: