ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

06/10/2008

Τουρκοκρατία, Καραμανλής.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που σε προηγούμενο άρθρο για τις διαφόρων ειδών …κρατίες μίλαγα για τις επικυρίαρχες δυνάμεις στην Ελλαδίτσα μας. Συχωρέστε μου, που ξέχασα μιά ….κρατία της Ελλάδας, της σύγχρονης Ελλάδας: εκείνη από την οποία ξεκίνησε το σύγχρονο ελληνικό κράτος: την Τουρκοκρατία ! Μα, θα μου πείτε, αυτή δεν αφορούσε κυρίαρχο ελληνικό Κράτος ! Δεν έχετε εντελώς άδικο μα δυστυχία μας, δεν έχετε και απόλυτο δίκιο. Και για να εξηγούμεθα: Τουρκοκρατία ή έστω το ισοδύναμό της, έχουμε δυστυχώς τώρα-σήμερο, μέσα στην πλέρια «δημοκρατία» μας! Ας γίνω πιό σαφής:

Βλέποντας την πολιτική βουβαμάρα των τελευταίων ημερών, που επέβαλε η Καραμανλική Δημοκρατία, δεν μπορούσα να το χωνέψω, δεν μπορούσα να διανοηθώ πως τα τόσα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό μας σκηνικό είναι εκτός οποιασδήποτε συζήτησης, πως οι 152 είναι άφωνοι (αλλά με βούληση, παραακαλώ, βουλευτές (;)). Θέλοντας και μη, το μυαλό μου τριβέλιζαν οι στοίχοι του Σολωμού, και ειδικά το τέταρτο τετράστοιχο:

«άργειε νάρθει εκείν η μέρα, κείταν όλα σιωπηλά, γιατί τάσκιαζ η φοβέρα και τα πλάκων η σκλαβιά…»

Συνειρμικά θυμήθηκα και την περίοδο που πράγματι δεν μπορούσαν οι Έλληνες να εκφράσουν διαφορετική άποψη, εκτός και άν σκεφτόμενοι τα παιδιά τους, ρισκάριζαν το κεφάλι τους για να τους χαρίζουν ελευθερία (Κωστάκη μου!).

Ελάχιστοι επιθυμούν εκλογές τώρα για να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό και να εκφραστούν, οι πλείστοι όμως διαφωνούν με το φίμωμα των εκπροσώπων τους κ. Καραμανλή! Η τεράστια αδυναμία σας α αντιμετωπίσετε τα πολλά προβλήματα που γεννούν έντονο προβληματισμό όχι μόνο σε εκείνους που σας ψήφισαν, μα και στους ίδιους τους βουλευτές σας, απλά μεταφράζεται είτε σε αδυναμία και ανικανότητα χειρισμού των προβλημάτων είτε σε συμμετοχή σε ένοχες πράξεις που εναγωνίως προσπαθείτε να συγκαλύψετε !

Υιοθετήσατε την πολιτική του «θιγμένου» και έχοντας την ισχύ της εξουσίας επιβάλλετε την πολιτική της «αφωνίας !», τόσο στο κόμα σας, όσο και στους βουλευτές σας!. Θέλω να πιστεύω πως άξιζαν καλλίτερης μεταχείρισης οι ψηφοφόροι σας, σίγουρο είναι όμως πως πολλοί από αυτούς θα σας γυρίσουν την πλάτη πολιτικοί μου αστέρες !

Γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν ρίχνουν κυβερνήσεις οι διαφορετικές απόψεις και οι φιλοσοφικές διαφωνίες των βουλευτών, αλλά ο λαός που εν τέλει αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην πολιτική σας ! Με αυτή την απλή σκέψη έχετε ήδη χάσει την εξουσία με το 30% , και αν πράγματι πιστεύατε και θέλατε τους 152 (που δεν έχετε πλέον) θα έπρεπε είχατε ήδη παραιτηθεί!

Προτείνετε κ Καραμανλή Σατραπεία, Αυτοκρατορία, Μοναρχία, Σουλτανάτο, Φυλαρχία, για την Ελλάδα, ένα σύστημα τέλος πάντων που να λιβανίζει τον ένα και μοναδικό να μιλά αυτός μόνον και η αυλή του. έχετε το δικαίωμα να το προτείνετε ! Αν αύριο κατηγορηθείτε από τους αντιπάλους σας για αυταρχισμό, φασισμό κλπ, θα είναι αβάσιμες οι κατηγορίες;

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: