ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

31/12/2008

Οι Μάγοι με τα δώρα

Filed under: Η ΟΠΤΙΚΗ ΜΟΥ — Λεοντάριον @ 11:48 πμ

Εμείς , η πρώτη μετακατοχική γενιά, σιγά-σιγά αγωνιζόμασταν να ξεφύγουμε από τις προπολεμικές αγκυλώσεις, μα και τις κατοχικές και εμφυλιοπολεμικές αντιλήψεις, στις σχέσεις–σκέψεις-δράσεις των ανθρώπων.

Οι δικοί μας παππούδες (γενιές του 1980-1910), μου φέρνουν στο μυαλό το τροπάριο «Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ετοίμασας….». Πράγματι, ήταν η γενιά που ευτύχησε να πεθάνει σε ένα κρεββάτι, και όχι κυνηγημένη και από το μαχαίρι του Τούρκου κατακτητή. Ελεύθεροι λοιπόν παππούδες, μα όχι ανεξάρτητοι, μιας και τα τρομερά βιώματα της τουρκοκρατίας, οδηγούσαν σκέψεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές, που πέρασαν και στη γενιά των πατεράδων μας…. Τι και αν τους δίδασκε ο Ρήγας Φεραίος, πώς λεύτερος είναι εκείνος που λογάται ελεύθερα…

Γεννηθήκαμε λοιπόν από γονείς ελεύθερους (γενιές 1910-1930), μα όχι ανεξάρτητους και απελευθερωμένους. Πως άλλωστε να μπορέσουν να σκεφθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν οι ταλαίπωροι, αφού τα τοπικά μα και παγκόσμια συμφέροντα, τους υποχρέωσαν να υποστούν το μαρτύριο δυο παγκόσμιων πολέμων, μερικών δικτατορικών καθεστώτων και μιας τεράστιας εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης.

Γόνοι λοιπόν μεταπολεμικοί εμείς (1945-1955), να προσπαθούμε να αφαιρέσουμε την κουκούλα του ….τρομοκράτη από τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που η προηγούμενη γενιά, μα και τα συμφέροντα και της καθημερινότητας (ακόμα και σήμερον) ήθελαν να περιβάλουν τους μη αρεστούς, τους ιδεολογικά και κυρίως συμφεροντολογικά διαφοροποιούμε νους συμπολίτες μας.

Μέχρις εδώ η κουκούλα ήταν ερασιτεχνική, ήταν στα χέρια ανόητων πολιτών, που …φέσωναν ό ένας τον άλλον σύμφωνα με τις προσταγές των δεξιών, αριστερών, βενζελικών, λαικών, βασιλικών κλπ, έμοιαζε όλο το σκηνικό με παιδική μορφή κουκούλας, που σιγά-σιγά την ξεπεράσαμε…

Σκέφτομαι με τρόμο τους σύγχρονους κουκουλοφόρους αυτού του κόσμου. Οι πλείστοι φοβούνται τους φορούντες κουκούλες. Αυτοί είναι οι εξ ορισμού κουκουλοφόροι της κοινωνίας μας, αυτοί ευθύνονται για τους διάφορους λοιμούς, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, πυρός, μαχαίρας κλπ (κατά πως μας διδάσκουνε οι άλλοι κουκουλοφόροι (οι κουκουλοφόροι της θρησκείας μας… ) εδώ και πολλά  χρόνια  … Δεν θα διαφωνούσα πως σαν όργανα οι κουκουλοφόροι δικαιώθηκαν στους …κοινωνικούς στόχους τους, αλλά μόνο σαν ήρωες στη Μάσκα και τον Ζορό, νεανικά μυθιστορήματα μιας άλλης εποχής. Πέραν τούτων οι σύγρονοι κουκουλοφόροι μας, είναι σίγουρα  για γέλια….(και όχι μόνον).

Εκτός όμως από την παθητική μορφή του ρήματος φορώ (στο επίθετο κουκουλοφόρος), υπάρχει και μια άλλη η πραγματικά τρομακτική, εκείνη που πραγματικά αρνείται να δει η γενιά μας. Αλήθεια, ποιοι είναι οι μάγοι με τα δώρα που φέρνουν κουκούλες-δώρα σε υποτακτικούς, έτοιμοι να μετατρέψουν σε κουκουλοφόρους-τρομοκράτες στρατιές απελπισμένων υποταχτικών που δεν έχουν πιά τίποτε να χάσουν, πόση πιά αξία ναχει η ζωή τους, όταν η ζωή των δικών τους Παλαιστίνων έγινε παρανάλωμα στα συμφέροντα των εμπόρων της σύγχρονης κουκούλας: των ίδιων των Αράβων, των Εβραίων, των Ευρωπαίων και Αμερικανών!

Αλήθεια, έχετε σκεφθεί πόσο έχουμε πληρώσει τις κουκούλες εκείνων που τις πουλάνε παγκοσμίως; Για φαντασθείτε τι ακριβώς δώρα μας προμήθευσαν οι φετεινοί τρεις μάγοι: Κουκούλες στη διάθεση του νέου μας Πλανιτάρχη, για να πουλά παγκοσμίως, στις τοπικές αγορές σε όσους απείθαρχους δεν δέχονται τους όρους της «ειρηνοποιού» δράσης του. (Όπως λέγαμε Σι Φορ Αι, αυτό που θα μας προστάτευε ντε τους Ολιυμπιακούς «μας» αγώνες, έναντι 4 δις ευρώ ! Αμ΄έτσι πολλοί λαοί θα πουλήσουν στο προσεχές μέλον ταβατζιλίκι (με συγχωρείτε, γράψτε: προστασία !, ή αν θέλετε και κουκούλες (σε όσους αρνούνται να συμορφωθούν) !)).

Μπορεί πιά να γελάσει, έστω και πικρόχολα, κάθε πικραμένος που μόλις προ μηνός διάβαζε με μεγάλα γράμματα πως ο …Μπους, πριν φύγει, θα έλυνε το Παλαιστινιακό !!! Μάλλον βλέπω πως ή έλευση του ….Μαύρου Μεσσία το 2009 στρώνεται με ροδοπέταλα για τους αποταχού του κόσμου εμπορευομένους κουκούλες. Πως αλλοιώς να πουλά ο άνθρωπος προστασία;

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: