ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

05/04/2009

ΟΙ ΑΜΠΑΤΑΡΙΣΤΟΙ…

ΟΙ ΑΜΠΑΤΑΡΙΣΤΟΙ …. (ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ)

Πολλοί θα θέλανε να «τα χώσω» στους αδέξιους δεξιούς που μας κυβερνούν.  Άλλη μια  μπατούλια*, θάθελαν να τα σύρω στους προηγούμενους, τους «σοσιαλιστές», που από την ιδεολογία τους κράτησαν το «…λιστές»,  αφού το αναβάθμισαν σε «…ληστές».

-Τι μας μένει;  Μα οι …ακατούρητοι,  οι πραγματικοί, οι αδοκίμαστοι (στην Ελλάδα), οι άπαιχτοι. Ποιοι είναι αυτοί; Μα οι …Αλαμπουρνέζοι (επί το σωστότερο Αλαβάνοι) οι Παπαρηγάδες, οι Τσιπραίοι , οι οικολόγοι κλπ, που αν θάθελε να τους δώσει κανείς ένα όνομα θα πρεπε να τους πει απλά  αριστερόφρoνες, και μιάς και  αυτό ενοχλεί κάποιους από τον αχραρμά τους, ας κρατήσουν το …ά-φρονες. Και όχι επειδή δεν έχουν μυαλό, μα για να μην τους μπερδεύουμε με τους άλλους άπαιχτους, τους έ-φρονες ντε, και παρεξηγηθούμε….

Βέβαια, θα μου πείτε, όλοι αυτοί δεν είναι παρά οι επιλογές του ….Έλληνα πολίτη (τρομάρα του…) Και καλα θα πουν οι λίγοι έως και ελάχιστοι, που με διαβάζουν: Τετοιοι είναι οι ψηφοφόροι, περίμενες καλύτερους εκπροσώπους στις διάφορες ηγεσίες;

Θέλοντας και μη, θυμήθηκα το ανέκδοτο:

Είτανε λέει μια φορά ένα χωριό, καλή ώρα σαν το Πετροκεφάλι, με μπόλικες πορτοκαλιές κατά την περιοδο του 1950. Για όσους θυμούνται, εκείνη την περίοδο το νάσαι Πρόεδρος σε μια Κοινότητα, και ειδικά μικρή. και παράλληλα νάχεις να θρέψεις και τα μπαρμπάκια*, είτονε κομμάτι δύσκολο… Δεν είτονε μαθές πλερωματικοί* οι Πρόεδροι εκειανά τα χρόνια, και από την άλλη δεν υπήρχανε τα διαφορα …διαχειριστικά προγράμματα, για να υπάρχει διάφορο…. Άντε νάπαιρνες κάνα … στουμπόχαρτο (το …χαϊδευτικό του στυπόχαρτου στα χρόνια μου),  για να μην κάνει ο γραμματέας τα έγγραφα όλο μουτζούρες), και κανα κασμά και μια παλάμη σαν …μηχανολογικό εξοπλισμό. Τα …δημοτικά, μα ακόμα και τα δημόσια έργα,  γινότανε με αγγαρείες και τα υλικά είτονε κομματικές επιχορηγήσεις σε είδος… (αλλού που,  θα σας αναφέρω ότι θυμούμαι…)

Είτονε το λοιπός δύσκολο να βρούνε υποψήφιο Πρόεδρο στο αλλοτεσινό χωργιό, ο καθένας είχενε τσοι δουλειές του… Έλα όμως που οι μεγάλοι-μεγάλοι απου επερνούσανε με στοι κούρσες από την πλατέα του χωργιού στη χάση και στη φέξη  είχανε ρητώς διαμηνύσει πως εθέλανε να προτείνουνε οι χωργιανοί ένα υποψήφιο Πρόεδρο, πάση θυσία… Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα… Αρχινίσανε το λοιπός οι πιο στάμενοι του χωργιού στο ντουκιάνι να προτείνουνε ο γεις τον ένα, ο άλλος τον άλλο, μα κειανείς δεν εσυβάζουντανε* να αναλάβει το περιπόθητο (σήμερις)  πόστο…

Με το πολυώρι εστριμώξανε ένα καλό άθρωπο, εφέρανέ ντονε στο φιλότιμο, και  σα δεν μπιτίζει, όντενεγενίκανε εκλογές ο (…μοναδικός και με το στανιό) υποψήφιος βγήκε παμψηφί (αυτό δα τούλειπε…). Οι αθεόφοβοι οι χωργιανοί του, μιάς και ούλοι είτονε με το …νικητή,  δεν το μπατέρνανε, α δε θελακάμουνε και …νικητήριο γλέντι. Εφωνιάξανε του λυράρη,  εσφάξανε  γερά-γερά και δυο αίγες και εκειά να σέχω να δεις γλεντι, φαγοπότι και και πήδους. Είλεγε ο γεις τη μια μαντινάδα και ο άλλος την άλλη και ο Πρόεδρος με το … στανιό συμμετείχε στο γλέντι θέλοντας και μη. Στο βάλε-βράση που λέτε, γυρίζουνε οι  …φίλοι ντου, και τονε ζορίζανε να πει κι΄αυτός μια μαντινάδα…

-Αφήσετέ με μπρε ορνικό μου, μα δεν γκατέω γω μαντινάδες…

-Μα είντα λογάται εδα Πρόεδρε, απου δε θα μας σε πεις και συ μιά…

Εκεια τονε πιλατεύανε* φαίνεται αρκετή ώρα, και εμπαντονιάρισε* ο κακομοίρης με τσοι κουζουλούς στοι χωργιανούς του και γυρίζει και κάνει τως:

-Αφού μωρέ δεν ντο μπατέρνετε, α΄ δε σασε πω μαντινάδα, κάτσετε σκειάς και γροικάτε τηνε:

ΤΑ ΠΟΡΤΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΓΙΟΥ ΓΕΜΙΣΟΥΝΕ ΠΑΠΟΡΙ // Ο,ΤΙ ΣΚΑΤΑΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ….

Και θα μου πεις εδά, ποιος κιαολιάς* φταίει, γι πιο καλά,  ποιος φταίει πιο πολύ: αυτοί που κυβερνούνε γι αυτοί που τσοι ψηφίζουνε; Η αλήθεια είναι πως όσοι μασε κυβερνούνε είναι κύριοι… και μαλιστα με κεφαλαίο το κ …. Έρχονται, σου ζητούνε την εξουσία, και εσύ τους τηνε δίνεις. Δεν σε βάνουνε με το ζόρε να τσοι ψηφίσεις… Θα μου πεις βέβαια πως σε εξαπατήσανε γι, κατά που τόλεγε ο μακαρίτης ο Κοκινογούλης «άλλα μασε δείχνουνε, κι΄αλλα μασε μπήχνουνε). Μα άμα έρθει κειανείς και σου ζητήξει την πορτοφόλα σου και του τηνε δόσεις, και του χρόνου στου τηνε γιαγείρει* αδεινή, θαρείς πως φταίει μόνο αυτός; Στον κώλο είχες τα μάθια,  απού σούλεγε κι΄η μακαρίτισα η μάνα μου;  Θωρείς το πώς παχαίνουνε πολλώ λογιώ οι εκλεκτοί σου, μα δε σκιάζεσι και τους ξαναψηφίζεις…  Θωρείς πως εκακοποδωκανε από το φαγοπότι οι γιαθρώποι, θωρείς πως είναι αρρωστάρηδες, και μόνο που δεν σε παρακαλούνε να ψηφίσεις τσ΄αλλους (ναι αυτούς που κάθουνται μαζύ στη βουλή, και εσύ θαρρείς πως είναι …αντίπαλοι), για να χαρούνε τά έχει ντως και να ξανοίξουνε και την υγειά ντως… Όι να τσοι κάνουνε κάθε ντάι-ντάι ζάλη-ντάλη* οι ψηφοφόροι ντως…   (Αν και το κατέχετε  θαρρώ το πιό σύντομο ανέκδοτο: Βουλευτής απέθανε σε ώρα … καθήκοντος ! ).

Έχω να πλουμίσω ακόμη καμπόσους με καμπόσα, μα λέω να τα΄αφήσω για άλλη βολά*…

(Μα φυσικά και δεν ψηφίζω κανένα τους, και μη μου γριβίζετε*, πως δεν είμαι καλύτερος από μιά μπατούλια (απού γούζουνται μέχρι να κατουμώσουνε, και τσοι θωρείς την ημέρα των εκλογών έτοιμους να σκοτώσουνε άθρωπο,  αμα τωσε πεις πράμα για τον  …καλό ντως ).  Στο κάτω-κάτω έχω κάνει ένα σωρό κουτουράδες στη ζωή μου, για να βλαστημώ τον απατό μου γι΄αυτές…, Μα να τονε βλαστημώ και γιαυτούς απού εδιάξεξα για αφεντικά μου,  εεεε πάει πολύ.)

Advertisements

2 Σχόλια »

  1. Μπράβο! Είναι απόλαυση να διαβάζω τα κείμενα σας.

    Σχόλιο από βασίλης — 15/05/2009 @ 2:55 μμ | Απάντηση

  2. Ευχαριστώ για τη θετική άποψή σας. Σκοπός της γραπτής μου έκφρασης δεν είναι σίγουρα η λογοτεχνική ασχολία. Το βλέπω περισσότερο σαν μιά συζήτηση του καφενέ, ασύγχρονη βέβαια, που υλοποιείται μόνο και μόνο λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας. Σ΄αυτή τη μονομερή συζήτηση η ετεροχρονισμένη μα θετική σας απόκριση είναι σίγουρα ένα θετικό μήνυμα πως κάποιους δεν τους γεμίζει ο ξύλινος και πολλές φορές απλά επαγγελματικός τηλεοπτικός λόγος… Σε πολλά πράγματα όπως βλέπεις φίλε μου λείπει η ψυχή αυτού που γράφει ή αυτονού που μιλεί, δεν είναι βλέπεις αναλώσιμη η ψυχή των ανθρώπων, και δεν την καταθέτουμε εύκολα σε γραπτά κείμενα….

    Σχόλιο από Λεωντάριον — 15/05/2009 @ 4:44 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: