ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

12/11/2011

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟ…ΕΛΛΗΝΑ 12/11/2011

Filed under: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ — Λεοντάριον @ 2:24 μμ

Ο μέσος Νεοέλληνας, έχει ιδανικό του τα γιουρούσια και τους αγώνες των παππούδων του, όταν  αυτοί  κυνηγούσαν τους παντοίους κατακτητές και σφετεριστές του τόπου και της ελευθερίας του. Τούμεινε όμως χούι, νάναι αρνητικός προς κάθε λογής εξουσία, πειθαρχία και συνεργασία, και γίνεται μονιμα αντίπαλος του Κράτους και της διοίκησης, ακόμα και εκεί που η διοίκηση είναι ΟΛΟΤΕΛΑ δικό του κατασκεύασμα (θαυμάστε πόσο βρίζει ο Έλληνας δημοκράτης το δημοκρατικό κράτος που ο ίδιος έφτιαξε!).

Πέρασαν πολλά πολλά χρόνια από την απελευθέρωση του  Ελληνικού κράτους και ο χαμηλής ποιότητας Ελληναράς, βλέπει ακόμα και σήμερα το Κράτος του (το δημιούργημά του) με το ίδιο μάτι: είναι έτοιμος για  γιουρούσια, αλλά για να το λεηλατήσει όπου και όσο μπορεί….

Το κακό δεν είναι μόνον τι επιθυμεί  ο Ελληναράς, αλλά και το ότι έχει αρκετό μυαλό, κουτοπονηριά και ευστροφία,  για να πετύχει το στόχο του… Αποτέλεσμα όλης αυτής της …ευστροφίας του είναι το πλήρες γκρεμοτσάκισμα του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.  Βέβαια στον δικαιωμένο αγώνα του  (… να διαγουμίζει το ίδιο του το Κράτος)  βρίσκει εύκολα άλλους ενόχους, εκτός από τον ίδιο το εαυτό του…. Λένε για παράδειγμα, πως πολλές μεγάλες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τους φόρους που πρέπει. Σίγουρα υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτό, όμως για να κάνει ο Ελληναράς τη δουλίτσα του σε βάρος του Κράτους, είχε ανάγκη μιας διεφθαρμένης εξουσίας και διοίκησης. Αυτή λοιπόν η εξουσία – βολευτής, (που παίρνει από τον … Πατριώτη_Ελληναρά την ψήφο του)  (ανταλλάσσοντας την με το βόλεμα σε θέση δημοσίου, επιδόματος, επιδότησης,  «αναπηρικής», κλπ), είναι αναμενόμενο να βολεύει και την τάδε ή δείνα επιχείρηση με ένα σωρό απαλλαγές και «ρυθμίσεις», τακτοποιήσεις, διακανονισμούς, εκπτώσεις κλπ. Σιγουρ¨ο είναι πως ακόμα και αν δεν είναι έντιμες οι ελληνικές επιχειρήσεις, εν τούτοις δημιουργούν έστω και λίγες θέσεις εργασίας,  ενώ ο Ελληναράς το μόνο  που δημιουργεί με μανία  είναι θέσεις αφαίμαξης, τύπου βδέλλας, στο δημόσιο κορβανά….

Αν σας ενοχλεί αυτό μου το ξέσπασμα, θα σας πω τό λόγο. Το Πρίσμα+ (ένα από τα παρακλάδια της …αδέκαστης ΕΡΤ) προβάλλει  ότι σαβούρα έχει αποτυπωθεί με μιά βιντοκάμερα, για να φάνε τα κονδύλια των ΈΠΣΑ και άλλων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων με την τελευταίου είδους υποκουλτούρα. Και νάταν μόνο αυτό…. Δυστυχώς, δείχουν και το δρόμο σους ελάχιστους που προσπαθούν να δουλέψουν, για  πως μπορούν και εκείνοι  να πετύχουν το βόλεμα. Αλλά ας σας περιγράψω το αληθινό σενάριο-περιστατικό:

Ένας νεαρός, ΑΜΕΑ από την Κρήτη έδειξε ζήλο συλλογικό στην οργάνωση των ΑΜΕΑ της περιοχής στου, γενόμενος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του αντιστοίχου Συλλόγου (σας λέει τίποτε το υπάλληλος;).

Δραστήριος ο νεαρός με την πατερίτσα του αλλωνίζει την Κρήτη και έχει φτιάξει λέει και μιά μελισσοκομική μονάδα… (Μήπως έχουμε καμμιά γεναία επιδότηση για …. μελισσοκόμους; )

Και μιάς και ήταν λέει καλός στη Μελισσοκομία  δίδαξε (!) λέει και μελισσοκομία (Μήπως σας λέει τίποτε το ¨δίδαξε¨; Γιατί εγώ μετά από δυό πτυχία  διδάσκω στο Πανεπιστήμιο και πληρώνομαι γι΄αυτό).

Εϊχε λέει και ένα αμπελάκι για κρασάκι και βέβαια όργωνε την Κρήτη πότε στο αμπέλι πότε τις άλλες δουλειές, (πιστεύω να υπάρχουν ακόμα επιδοτήσεις για τους αμπελοκαλλιεργητές….)

Μέσα στα άλλα, αναφέρθηκαν και οι ελαιοκομικές του δραστηριότητες (με την πασίγνωση επιδότηση ελαιολάδου)

Μας έμεινε η κτηνοτροφία… Γι αυτό δεν εδήλωσε καμμιά δραστηριότητα (τί κρίμα αλήθεια…. θα εισέπραττε μιά ακόμα καλή επιδότηση)

Μετά από όλα αυτά τα προσόντα ο τοπικός …βολευτής θάταν αδύνατο να μην τον προσέξει. Μα θα μου πεις ήταν ΑΜΕΑ, με την πατερίτσα κλπ. Τότε πως οργώνει την Κρήτη, πως τρέχει στα  μελισσια, στα αμπέλια, τις ελιές κλπ;  (Αυτό το ερώτημα ας το απαντήσετε εσεις) Τον πρόσεξε λοιπόν και τον έκανε ΚΑΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟ (!)  στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε μιά λοιπόν τόσο …δακτυλοδεικτούμενη σθεναρά και συντεταγμένη πορεία, θάταν αδύνατο να μην έρθει η …ΕΡΤ να τον δόσει τον Ελληναρά μας σαν ΜΟΝΤΕΛΟ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Γύρισε λοιπόν με έξοδα των Ευρωπαίων (βλέπε ΕΣΠΑ) τη ζωή και το έργο του Ελληναρά για να βρεί μιμητές. Πιστεύω μάλιστα, να έδωσε και ένα γενναίο μπαξίσι στον πρωταγωνιστή Ελληναρά  μας. Τώρα θα μου πείτε, μα τό λογαριασμό το  στέλνουν τώρα οι Ευρωπαίοι σε όλους μας ή στους περισσότερους Έλληνες…. Δυστυχώς όμως  η διαφθαρμένη μας ηγεσία προσπάθησε και τα κατάφερε να «διαφθείρει»  τους περισσότερους Έλληνες, αρα όλοι θα πληρώσουν….

Και έρχομαι στον  βιομηχανικο εργάτη της πόλης, τον υπάλληλο μα και τον δημόσιο υπαλληλο ακόμα της αστικής περιοχής.  Ακόμα βέβαια και στον μη υπαλληλοποιηθέντα ακόμα αγρότη, που τρώει διαμαρτυρόμενος τα τελευταία ψίχουλα των επιδοτήσεων στον καφενέ του χωριού του, (λίγο πριν φύγει μετανάστης στην Αλβανία) Εδώ έχουμε διάφορες  κατηγορίες:

Α Όσοι έχουν δέσει το γάιδαρό τους τουτέστιν δημόσιοι υπάλληλοι των πόλεων και των αστικών κέντρων, αλλά και με πρόσβαση σε παράλληλες εργασίες.  Με χίλιους δυό τρόπους δουλεύουν ελάχιστα, προσπαθώντας να εκμεταλευτούν τις «τρύπες» του επιδοτούμενου ελληνικού  συστήματος. Έτσι μετά από ελάχιστη δημοσιουπαλληλική δουλειά, τρέχουν στην κοντινή επαρχία, άλλοι για να βοσκήσουν τα πρόβατά τους (ναι γνωρίζω μιά περίπωση στον ….Υμηττό), άλλοι για να φτιάξουν τά μελίσσια τους (γνωρίζων και άλλη περίπτωση μελισοκόμου Δημ Υπαλλήλου στον Υμηττό) ή να καλλιεργήσουν (για να εισπράξουν την επιδότηση) το μπαμπάκι,  το καλαμπόκι, τις ελιές κλπ. Είναι όλοι οι παραπάνω ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ γεωργοί, μελισσοκόμοι, κλπ, ή απλά καταστροφείς  και του δημοσίου,   μα και της γεωργίας; 

Β. Οι δέ άλλοι, που δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΙ, ή ήταν πραγματικά εργαζόμενοι ΕΠΑΤΩΡΟ στον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούσαν να κάνουν δεύτερη δουλειά, ακόμα και αν το  ήθελαν, έρχονται τώρα να πληρώσουν τα σπασμένα.

Γ. Τέλος στην γεωργία οι πλείστοι γεωργοί απλά επενδύουν στα παραεπαγγέλματα για το μέλον των παιδιών τους, Βέβαια με το τέλος των επιδοτήσεων μα και των δημοσιοΰπαλλικικών θέσεων είναι αρκετά ζοφερό το μέλον των παραπάνω κατηγοριών. Θυμηθείτε και μόνον πόσοι και πόσοι δημόσιοι Υπάλληλοι Ανατολικών χωρών με μηνιάτικο 100 ευρώ ήλθαν στην Ελλάδα για να μην πεινάσουν. Λϊγες έμειναν για να αντιστραφούν οι ρόλοι Εμείς θάμαστε οι νέοι μετανάστες….


ΤΟ ….ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ

Πάνε χρόνια πολλά που με ένα παπούτσι στο χωργιό μου κατάφερα να τελειώσω ΠΡΩΤΟΣ το Δημοτικό, ΠΡΩΤΟΣ το Γυμνάσιο, ΠΡΩΤΟΣ το Λύκειο. Σέ ολη αυτή την πορεία οι απώλειες ήταν τρομερές (π.χ. ξεκινήσαμε 213 πρωτάκια και τελειώσαμε την τρίτη  Λυκείου μόλις  37 …) ‘Εδοσα εισαγωγικές, χωρίς φροντιστήρια και μπήκα στο Πανεπιστήμιο, πήρα και δεύτερο πτυχίο. και διορίστηκα στοΠανεπιστήμιο, μετά από διδακτορικά σπουδες στο εξωτερικο κλπ.

Εργάζομαι 39  χρόνια και έφθασα πρό των μειώσεων, να εισπραττω 1600 ευρω μηνιαίως καιτοι 65 ετών.

Ο Ελληναράς του χωριού μου, εζήλωσε την …. δόξα (;) μου και είπε:

-Και γιατί να κόβονται τα παιδιά στο σχολείο και στο Γυμνάσιο; Να τελειώνουν ΟΛΑ!

-Και γιατί να πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά μου μακρυά  για να σπουδάσουν; Να μου φτιάξετε ΤΕΙ, Πανεπιστημια κλπ σε ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ της Ελλάδας !

-Και για τί να μην μπαίνουν όλα τα παιδια στο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και να παίρνουν όλα  «ΠΤΥΧΙΟ»;  Ας παίρνουν !

-Και τι θα βάλω εγώ στο σταύλο, αφου δεν μου χρειάζονται πιά τα γαιδούρια;  Θα  κανω το σταυλο ενοικιαζμένα δωμάτια για φοιτητές, που θα φοιτούν στο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» της γειτονιάς μου.  Ακόμα:  Και γιατί να το ζορίσω πιό μικρό μου παιδί να πάει στο πανεπιστήμιο, αφου δεν τα παίρνει τα γράμματα,  θα του ανοίξω ενα σουβλατζίδικο, θαρχονται  «φοιτητες» -πελάτες και όλα καλά.

Πέρασαν τα χρόνια και ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ τόστυψε το μυαλό του για να δόσει λύσεις σε όλα του τα παραπάνω προβλήματα:

-Μαζεύω 30 ψηφους στο σόι μου…. Θα πάω στο βολευτή μου, θα τον ζορίσω να φτιάξει μιά θέση στο Δημο για το παιδί μου (καλλίτερα για να μην το μεταθέτουνε) , ή στο Δημόσιο, έδω κοντά στην περιοχή. Έτσι το βλαστάρι μου θάχει το σπιτάκι του στο χωργιό, θάχει το μισθό του (Προσέξτε το μισθό, όχι τη δουλειά) την ασφάλεια και τη σύνταξή του και θα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ και τα αμπελια τις ελιες κλπ.

-Δεν έχει πολλά προσόντα ο Υπάλληλος Δημοτικός ή δημόσιος; Ε και; με λίγη πίεση ο βολευτής θα δόσει επιδόματα αυξήσεις κλπ στον ανίκανο και θα τον κάνει ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟ ! (Μα δεν έχει ο προΰπολογισμός λεφτά: Ας δανεισθούμε 20-30 χρόνια (Καλά τόλεγε ο Παπανδρέας, θα ζουμε εμείς όταν θα μας τα ζητούν;)

-Μπορεί βέβαια το παιδί μου να μην έγινε γιατρός δικηγόρος ή μηχανικός, μα τα ΚΑΤΑΦΕΡΑ, και ΒΓΑΖΕΙ περισσότεροα και ζει καλλίτερα από αυτούς.

Είναι καιρός αγαπητοί μου να ψάξει η Ελλάδα τα λάθη της,  και όσο και ανε τζοπατεί,  που λένε στον τόπο μου, στην προγματικότητα, ψάχνει να δει τι πήγε στραβα… Με την ευκαιρία αυτή… σκέφτομαι και εγώ να ψάξω τι πήγε στραβά στη δική μου την πορεία, μιας και βρέθηκα να μην συμπορεύομαι με τη μόδα του χωργιού μου..

Πηγαίνοντας στο χωργιό μου βλέπω τα …πιτσιρίκια της γενιάς μου  ναναι συνταξιούχοι, ενώ έβλεπα εδώ και 15 χρόνια συνομίληκους μου νάχουν πάρει …σύνταξη. Βλέπω φίλους και γνωστούς να χουν τα περβολάκια τους τις ελίτσες του τα αμπέλια τους και τα παραθαλάσια τους μα και την δημοσιουπαλλιική σύνταξη.

Εγώ ο «πετυχημένος»  του 1965 παιδεύομαι ακόμα, δουλεύοντας,  με την θέληση μου είναι αλήθεια, ντρεπόμενος να σπρώξω την Ελλάδα, στον γκρεμό που την έσπρωχνε ολόκληρη η «Δημοκρατικη» γενιά μου,  η Γενια του 114,  η γενια του Πολυτεχνείου, μα και η γενιά τω εθνοσωτήρων της 21 Απριίλου 1967 (τ0 70% των Ελλήνων παπούδων μας, και ας μην το κρύβουμε, αυτό  ηταν το «αντιστασιακό φρόνημα» του Μέσου Ελληναρά την περίοδο της δικτατορίας).

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: