ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ

20/12/2015

ΑΛΕΤΡΟΔΕΜΑ ….

Filed under: Χωρίς κατηγορία — Λεοντάριον @ 9:54 πμ

 

Κάθε που θα σμίξομενε με στοι γνωστους Κρητικούς κοντοχωργιανούς, βγάζομενε τα σώψυχα μας, αμολέρνομε τη γλώσσα μας να βγάλει τη λασπουργιά, κατακάθι πίκρας το λένε οι αποδέλεοιποι, οι γραμματιζούμενοι, απου μαζώνει κάθε μέρα ο κακομοίρης Ελληνας-,Ελληναράς καλύτερα, στα σωθικά ντου, και γροικά να καϊναντήσει:
-Εεεε σύντεκνε, επάθαμεντηνε με τον Αντρέα, μα που να καταλάβεις ετοτεσάς είντα κιαολιάς μας εκατέστενε ο γιβεντισμένος…

-Και ο άλλος: Είρθενε μαθές ο δικός σας, ο Μητσοτάκης, μα τον είχανε καλά μπουζαζμένο οι …. Καρεκλοδότες οι Αμερικάνοι. “Γιάε, δεν έχεις μόνο το Μπακογιάννη στο σόι σου, έχεις και κοπέλια και ξά σου…. Εποκάμανε τα ψωμιά σου στη εξουσία… Τρία χρόνια και πολλά σου είτονε…» Ετσα δεν τουτόπενε στα Κρητικά ο Μιστερ Χολμπουργκ τον Ιούνη του 1993, ο Αμερικανός ακολουθος ; τότε στην Αποικία μας την Ελλάδα είχαμενε και ακόλουθο, μεγάλη μας τιμή…. Και τον Οκτώβρη του 1993 οι …”πωλιτές” της Ελλάδας (Αυτοί δεν είτονε, και είναι, οι “πολίτες” της Ελλάδας; ΟΙ Έλληναράδες ψηφοφόροι πουλούνε –ξεπουλούνε στο πι και φί τον τόποντονε… Η …Δημοκρατία μαθές τως έδωκενε το δικαίωμα να πουλούνε… και αυτοί με τη μεγαλομανία ντωνε, αντί να πουλούνε την πραμάτειαντωνε στη λαική αγορά τση γειτονιάς τωνε, αποφασίσανε να πουλούνε το ψηφαλάκι ντως σε κάθε εκλογή απου τωνσε καταστένανε τα αφεντικα….)
-Εξεπουλήσανε τοτεσας το Μητσοτάκη για να αναστήσουμε τον πορνόγερο Αντρέα… Και μπακαλούμ ηκαμε α καμομοίρης πράμα; Ισα-ισα απου μασε φόρτωσε τη Μιμή στη θέση της Οβραίας τσοι Μαργάρίτας για ναχωμε νε να πορευόμαστε…. ¨Εχομενε μαθές τόσους “Πασόκους” στην Ελλάδα…. Και μη μου πέίτε πως δεν έχουμε… Εχομε κακομοίρηδες μα δε φαίνονται…. Γιατί; Όχι, δεν φοβούνται να το πουν, μα ψιλοντρεπονται μια ολιά… Να είναι σαν τσοι … Κρυφοχριστιανούς τση Τουρκίας… Δε λέω πως προσκυνούνε την Παναγία οι “Πασόκοι”, μα στην κρεβατοκάμμαρά τωνε έχουνε κόνισμα μια “Μαργαρίτα” και μια “Μιμή”, βοήθειά ντωνε….

-Εϊχαμενε που λέτε και εκείνο το καλό Εβραιοπουλάκι, που τονε βάλανε για …ξεκάρφωμα στη Δεξιά, Εβερτ το ονομά του, και απίτις εξεθυμάνανε οι Ελληναράδες “αδεξιοι-δεξιοι” ψηφοφόροι, φέρανε ένα γνησιο Γερμανοεβραιο, Σιμιτης για όσους το ξεχάσανε, και τον ντύσανε Πασόκο, και ούλα τα μουσκάρια σαν ορδές βουβαλιών αμερικάνικου ντοκυμανταίρ, τρέχανε να τονε καμουνε πρωθυπουργόντων ε οι γιβεντισμένοι … Βέβαια θα μου πεις, ηφαε τη θέση κειανενούς αξιόλογου δεξιού; Του χοντρομπαλά του Κωστάκη; Που ανε βγάλεις την γυναίκα ντου τη Νατάσα, μια αξιοπρεπη κοπελιά απου επροσπάθειενε ένα φεγγαρι να γενεί χειρουργός, χωρίς να προκαλει τον ιατρικό κόσμο γύρο της, δεν κατέχω είντα κιαολιας΄άλλο είδωκενε στην Ελλλάδα από τη θέση του πρώτου Έλληνα πολίτη

-Καλα-κακα ετελέψανε οι αποκριές, και είρθενε η εποχή της νηστειας; σωτηρίας; θα σας γελάσω….
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ καλή του ώρα δεν εμίλε ούτε καλα ελληνικά. Βέβαια σάμπως και του χρειγιάζουντανε; Εμείς στο χωργιό μου στα βούγια δεν εχρειγιαζόμαστανε την Ελληνική μα μουδε την Αγγλική γλώσσα για να τα λαλούμενε τα βούγια στο χωράφι: Τρεις-τέσερις λέξεις : έσοοοο, παραβολήηηηη, Οοοοο, εγροίκουνα από τσοι ζευγάδες οντεν ειμουνε μικρός, και η ψυχικη επαφή του ζευγά με τα βούγια ντου είτονε αρκετά…. Και η συνενόηση αψογη… Τη σήμερον ημέρα τα βούγια τση Ελάδας σαν εθωρούσανε το Γιωργάκη άστα να μην σας τα λέω είντα τουργκουζές τάπιανε… Εϊτονε η εποχή απού όσοι έκανε εισαγωγές σε πάνες ακράτειας εχεστήκανε, μετα συγχωρήσεως, στο ταληρο… Τόσηνα είτονε η χαράντωνε των Ελληναράδων για το Γιωργάκη- ΓΑΠ… “Λεφτά υπάρχουν” , γαρ !!!

-Μα μιάς και άλλο αγάπη και άλλο έρωντας, ο τελευταίος ο παντέρμος δεν κρατεί πολύ, και οι Έλληνες εμουρώσανε στο σανο του Γιωργάκη μα δεν επολυκαίρισενε… (Βέβαια ο Γιώργος δεν τωσε μίλιε για σανό, λεφτά υπάρχουν τως εφώνιαζε, μα σαν είδε με είντα βούγια είχενε να κάνει τωσε κουνιε μπροστά από τη μουστρουχίνα ένα δεμάτι σανό*….) ΚΑΙ οι …πανέξυπνοι Ελληναράδες αγίκανε το Γιωργάκη και ερωτευτήκανε τον Αντωνάκη το συμμαθητη-συγκατοικο στο Αμερικα του Γιωργάκη. Βέβαια για ντοκτορά στη μελισσοκομία είχα ακουστα πως είχενε πάει ο Αντωνάκης, πως μας εμπέξανε αυτοί οι ευλοημένοι οι τσέλιγκες του Αμέρικα, εμάς τα βούγια (ζευγά εθέλαμε όι μελισσοκόμο) σαν ναμαστε μελίσσια, το αντικείμενο του Αντωνάκη ντε, αλλά αμα το καλοσκεφθείς και τα μελίσσια θέλουνε τους Κηφήνες τωνε… ¨Αρα ενας Αντωνάκης ειτονε ταμαμ για τους Ελληναράδες που από Βούγια του Γιωργάκη αναβαθμηστίκανε σε μελισσια του Αντωννάκη…..

*Ακόμη θυμούμαι τα μουστρουχωμένα έχνη μας οντενείμουνε κοπέλι, πως με κυνηγούσανε και μπαϊνανε στη μάντρα, αμα τωσε κρατουνε μιαν αγκαλια χόρτα να τα ταϊσω…. Είντα να πεις εδά…θωρώ τον Αλέξη και κρατεί το σανό των συντάξεων και των μισθών και καθε ντάι-ντάι τα μαντρίζει τα έρμα, στείρα και έγαλα, κατά πως τωνε πρέπει…

-Εγώ μωρε κοπέλια, επετάχτηκε ο συμέθερο μου, δεν είμαι πολιτικάντης, και δεν ξανοίγω να πιάσω θέση στη ματζαδούρα.. Σάματις πως μπορούνε να χορτάσουνε πολλοί απόνομις τση; Αντε να φάνε ούλοι οι πολιτικοί-πολιτικάντιδες και τα τσιράκια ντων.. οι αποδέλεοιποι; Καμποσοι τσανακογλείφτες βελάζουνε και μουγκανίζουνε γύρο από τη ματζαδούρα μα οι πολλοί απογοητευονται και με κατεβασμένη την κεφαλή μα και τεντωνμένα τα αφθιά, ανεμογυρίζουνε, σαν έχνη, γνήσιοι ραγιάδες, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος να τοσε σφυρίξει κλέφτικα σαν το παππού τον τσέλιγκα… και το κουράδι τρουλαφτιά … και τρέχει να προκάμει τη ….μοιρασιά στην καινουργια ματζαδούρα….

-Επρόκαμε απου λέτε ο Καλος θεός των Ελλήνων, αλλοι τονε λένε θείο Σαμ, και τως είφτιαξε ένα Αλέξη μουρλια…. Είντα τόθελε και αυτός ο ευλοημένος, αντί να τωσε ζητήξει, των Αμερικάνων, να συραγά ένα κουράδι γκομενες στο Χολιγουντ, αποφάσισε να συραγά κατι ξεπνεομένους συνταξιούχους στα καπιταλ κοντρολς, καποιες χιλιάδες αλλους στα κοινωνικά συσίτια, καποια εκατομμύρια λαθρο ανθελληνες, (και μη μου πείτε πως είναι ελληνική ιδέα η εγκατάλειψη της διαλυόμενης πατρίδας σου, για να σου δίδει συσίτιο η μπατίραινα ψωροκώσταινα… Φανταστείτε την Ελλάδα του 21 να την εγκαταλέιπανε οι Ελληνες…. ) Τέλος πάντων, περί ορέξεως ουδείς λόγος …. Ο Αλέξης ζωντανα ήθελε ζωντανά έχει…είντα θα πει βούγια, είντα μέλισσες είνται γαιδάροι… Ζωντανά του θεού είμαστε, και … ότι πουν τα αφεντικά….

-Είπεσε ντως μιαολιά βαρύ που εβάλανε τον…. Αριστερό Τσιπρα να ξεμπροστιάσει τις ….αριστερές ιδέες Είντα να πείς έδα…. Εξεχάσαμενε ζάβαλε την παλαιϊνή κουβέντα απού λέει πως “τα ματαξωτά βρακια θενε και επιδέξιους κώλους… αλλοιώς πάνε τα βρακιά, βγαίνουνε χεσμένα μετα συγχωρήσεως….” Ετσά και δα: Εβάλανε τον γιό του μεγαλεργαλάβου του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Αλέξη, να ανεμαζώξει τον κάθε κοματικό γυρολόγο, που κατά καιρούς δηλώνει δεξιός, πασόκος , κεντρώος, Αριστερός, να τσοι συσπειρώσει στην …αριστερά και να τηνε ξεφτυλίσει…. Και ξανοίγει ο κακομοίρης ο ανεγκέφαλος και παραλοϊσμένος νεοέλληνας να βρει στη γειτονιά ντου ένα συριζαίο να τον ε φτύσει, και δεν βρίχνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ !!!! Χάθεκε να του το πει κανένας κατάμουτρα:
Στον καρφίχτη φτύνε χριστιανέ μου στον καρφίχτη !!!

******
-Εμπουζάσανε μας κουμπάρε σανα απου μπουζαζαμενε τα ρίφια και τα αίγες οντε τσοι κουρεύγαμενε…. Γι τσοι χοίρους οντε τσοι μουνουχούσαμενε …. Και δα, θενε μασε κουρεύγουνε, θενε μασε μοουνουχούνε…. Σαν μπορούμε ας κάνομε κι΄αλλοιώς ….
Βγαίνει κι ο ξαδερφος και τω θωρεί μιαολιά διαφορετικά το πράμα:
-Σαν να μου φαίνεται πως δε μας έχουνε μπουζαζμένους μωρέ κοπέλια και κατεχετε γιάντα; γιατί θα τσοι κατηγορήσομενε λέει πως δεν σέβονται τσοι …δημοκρατικές ( μη χέσω ) μας ελευθερίες…. Και μπορεί να τσοι κατηγορήσομενε και για φασισμό…. Μαθές την εξουσία να ονομάζουνε κάποιο φασίστα την έχουνε μόνο αυτοί, ώστε αμα παραστρατίσομε υποστηρίζοντας την Ελλάδα απλά μας λένε φασίστες και ρατσιστές, που δεν δεχόμαστε τους τζιχαντες στα σπιθια μας…
-Εμένανε, συνεχίζει ο άλλος συντεκνος μου, μου φαίνεται πως μας έχουν δεμένους με εξελιγμένα δεσμα όπως θάλεγε και το σπουδαγμένο το συμπεθεράκι μου, και τα δεσμα αυτά δεν είναι άλλα από το ΑΛΕΤΡΟΔΕΜΑ….
– Που σούρθενε μπρε σύντεκνε ετουτινά η κουβέντα, που τηνε θυμήθηκες; 50 χρόνια εχεις να πατήσεις στο χωργιό, και ζευγάς δεν επρόκαμες να γενείς, που το θυμάσαι το αλετρόδεμα;
Είτονε πραγματικά μια έξυπνη δεσά (τ.ε. τρόπος δεσίματος με σχοινι ) το αλετροδεμα: μια θηλειά με μερικά μέτρα σχοινι με περιπου ισα ακρα και αυξομειούμενα σε μήκος Στο κάθε ακρο ήταν δεμένο το κάθε ένα από τα δυο βοδια στο ζυγό: Το δεξιο και το αριστερό. Η θηλεια—αλετροδεμα ήταν πανω στο αλέτρι στα χερια του ζευγά, ο οποίος τραβούε εναλάξ και χειραγωγούσε πότε το δεξι βόδι, πότε το αριστερό…. Και συνεχίζει ο σύντεκνος:
Εϊντα θα πει μωρέ κοπέλια δεξός και ζεβός… Ο ζεγάς κρατεί το βουκέντρι, ο ζευγάς ήβαλε το ζυγό και τα ζυγάλετρα. Αυτός κρατέί και το αλετρόδεμα κακομοίριδες, και πότε τραβα το δεξί βουι και πό τε το αριστερό…Αυτός κρατεί και το βουκέντρι και πότε νιματά το δεξί πότε το αριστερό… Και μεις οι μαυροκακομοίριδες τσακωνωμεστανε, γιατί θαρούμενε πως αν ανείμαστε το δεξί βουι θα σέρνει πια καλά το αλέτρι παρά ανε είμαστε το αριστερό, και πάει λέοντας…
– Ετσάναι κακομοϊριδες κιόλας. Έχει δίκιο ο Σήφης, από την άρχη του καιρού εμείς εθαρούσαμενε πως τα δεξιά γι τα αριστερά βούγια τηνε κάνουνε την δουλειά…. Σαμπού θωρώ, ο ζευγάς είναι απου τηνε κάνει την δουλεια: Αυτός, με τα βούγια στο ζυγό και το αλετρόδεμα, τα πάει ποτε δεξά ποτε ζερβα…. Και μεις τα βούγια, απου θωρούσαμενε πως ο ….αριστερός ζευγάς, ο Τσίπρας μαθές, θελα μασε παει αριστερά στη μεγάλη ματζαδούρα…. Εϊδετε μωρε σε ούλη την ιστορία της αριστεράς στα χρόνια μας, κειανένα αριστερό λαό να χορτάσει ψωμί; Βούγια μαθές, και αριστερά και δεξιά, είναι γεμάτος ο τόπος μας….
Και δε μασε πειράζει που τα αφεντικά το μόνο που τα νοιάζει είναι νάμαστε βούγια, μα εμείς για το μόνο που φουσκώνομε και καμαρώνομε πανάθεμά μας είναι πως εμείς είμαστε:
τα …σωστά .δεξά, βούγια (οι δεξιοι), για τα …σωστά, ζερβά, βούγια…(οι αριστεροί).

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: